Ezek csak néhány példa az olasz konyha gazdag választékából. Az olasz ételek jellemzően friss, minőségi alapanyagokból készülnek, és az ízek egyszerűségükben és tisztaságukban tűnnek ki.
Pizza: Az olasz pizza világszerte híres. A Napoli stílusú pizza a legismertebb, de számos más változat is létezik.
Pasta: A tésztaételek széles skáláját találhatod Olaszországban, például a spaghetti, fettuccine, lasagna, ravioli és gnocchi formájában.
Risotto: Rizs alapú étel, amelyet általában húsleves alaplével és különféle hozzávalókkal (pl. gombák, parmezán sajt) készítenek.
Osso Buco: Fűszeres marhahús-lábpecsenye, általában fehérboros paradicsomszósszal készítve.
Minestrone: Zöldség alapú leves, gyakran tésztával vagy rizzsel.
Bruschetta: Pirítós kenyérszeletek, amelyeket fokhagymával dörzsölnek, majd olívaolajjal, paradicsommal, bazsalikommal és sóval, borssal szervíroznak.
Tiramisu: Édes desszert, amely kávéban áztatott piskótával, mascarpone sajttal és kakaóporral készül.
Cannoli: Croissant tésztaból készült édesség, amelyet édes ricotta krémmel töltöttek meg.
Caprese Saláta: Paradicsom, mozzarella sajt és friss bazsalikom rétegekből álló egyszerű saláta.
Olive all'Ascolana: Fasírt olívabogyók, amelyek húsos töltelékkel vannak megtöltve, majd kisütve.